sunnuntai 29. lokakuuta 2017

JOJO MOYES: JOS OLISIT TÄSSÄ



Kookas mies baaritiskin päässä hikoilee. Hän istuu pää painuksissa tuplaviskinsä ääressä mutta kääntyy muutaman minuutin välein vilkaisemaan takanaan olevaa ovea otsa loisteputkien valossa kiiltäen. Hän päästää pitkän, värisevän henkäyksen, jonka naamioi huokaukseksi, ja kääntyy taas juomansa puoleen.
kirjan alku

Jojo Moyes: Jos olisit tässä (Gummerus, 2016. 447 sivua. Suomentanut Heli Naski. Alkuperäinen teos: After You, 2015.)


Loun elämä on jumittunut paikoilleen. Hän työskentelee lentokentän baarissa pornahtavassa asussa ja hänellä on hyvin epämiellyttävä pomo, joka ei tunnut ymmärtävän Loun asioita ollenkaan. Lou asuu Willin perintörahoilla hankitussa asunnossa Lontoossa, muttei se silti tunnu oikealta kodilta. Lou ei ole saanut elämästään enää otetta ja hänen takaraivossaan kolkuttaa Will edelleen. Eikä siihen auta se, että Willin tytär - josta Lou ei tiennyt - ilmestyy eräänä päivänä Loun ovelle. Hän on alkanut käymään Elämä jatkuu -ryhmässä, jossa muutkin ihmiset ovat menettäneet läheisensä. Lou ei usko rakastuvansa enää ikinä uudelleen, mutta mitä käy, kun hän tapaa Sam nimisen miehen? Entä antaako Loun perhe hänelle koskaan anteeksi?


Kerroin aikaisemmin, että Kerro minulle jotain hyvää on ehdottomasti lempikirjani ja olin tietenkin innoissani, kun sain tietää, että kyseinen kirja on saanut jatko-osan. Odotukset olivat todella korkeat kirjan suhteen ja uskoin Jojo Moyesin täyttävän ne odotukset. Niin ei kuitenkaan käynyt. Kirjassa ei ollut mitään vikaa, se oli todella mukaansa tempaava, mutta siitä puuttui jokin. Nimittäin Will Traynor. Vaikka kirjassa tapahtui todella yllättäviä käänteitä ja Will pysyi Loun mielessä, Jos olisit tässä ei kuitenkaan yltänyt niin korkealle kuin olisin halunut. Pystyn kuitenkin suosittelemaan kirjaa, sillä myös tämä kirja nostatti tunteita pintaan, ei kuitenkaan niin paljon kuin ensimmäinen osa.



Lou Clark ei ole enää ihan tavallinen tyttö. Hänen elämänsä muuttui, kun hän rakastui Will Traynoriin, menetti hänet ja särki sydämensä. Willin kuolemasta on kulunut puolitoista vuotta, ja Lou tuntee epäonnistuneensa lupauksessaan elää elämäänsä täysillä. Lou ei vieläkään ymmärrä, miten päätyi töihin lentokentälle katsomaan vierestä, kun muut matkustavat jonnekkin pois. Epäselvää on myös, miksi Loun omistama asunto ei tunnu kodilta ja antaako hänen perheensä hänelle koskaan anteeksi. Kaikkein vaikein kysymys on kuitenkin se, pääseekö Lou milloinkaan yli Willin kuolemasta. Ainoa Loulle selvä asia on se, että jonkin täytyy muuttua. Ja kun kaikki sitten yhtäkkiä muuttuu, Loun pitää päättää, onko hän valmis pitämään lupauksensa Willille ja aloittamaan viimein itsensä näköisen elämän.
kirjan takakansi

xoxo




3 kommenttia:

  1. Mulla on meneillään just tää kirja :D Oon aika alussa vasta, joten en oo vielä kerennyt muodostamaan omaa mielipidettäni tästä kirjasta. Ensimmäinen osa oli kuitenkin ihan huikea! ♥

    https://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, ensimmäinen osa tulee aina olemaan yksi lempikirjoistani ! :)

      Poista
  2. Oi, Moyesin kirjat ovat niin ihania <3 Ostin tän siskolle joululahjaksi, joka varsinkin on Moyesin innokas lukija :)

    http://erelkee.blogspot.fi/

    VastaaPoista