torstai 20. huhtikuuta 2017

JOJO MOYES: KERRO MINULLE JOTAIN HYVÄÄ2007 Kun Will tulee kylpyhuoneesta, Lissa on hereillä, nojaa tyynyihin ja selailee Willin sängyn vieressä olleita matkaesitteitä. Lissalla on yllään yksi Willin T-paidoista, ja hänen pitkät hiuksensa ovat pörrössä tavalla, joka vie Willin ajatukset tahattomasti edelliseen yöhön. Will seisoo siinä nauttien mielessään välähtävästä muistikuvasta ja hangaten märkiä hiuksiaan pyyhkeellä.
kirjan alku

Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää (Gummerus, 2016. 473 sivua. Suomentanut Heli Naski. Alkuperäinen teos: Me Before You, 2012.)


Louisa Clark, 26-vuotias, elää normaalia elämää vanhempiensa, vaarinsa ja pikkusiskonsa Treenan sekä Treenan lapsen Thomasin kanssa. Louisa menettää työpaikkansa kahvilassa, minkä seurauksena joutuu menemään työvoimatoimistoon, joutuen ottamaan vastaan kamalia työpaikkoja. Yksi työpaikoista on henkilökohtaisena avustajana Will Traynorille ja työ kestääkin vain 6 kuukautta. Louisa ei edes tiedä mihin on ryhtymässä, kun astuu ensimmäisen kerran Traynorien taloon. Will ei innostu mistään, mitä Louisa ehdottaa ja Louisa ei ole antamassa periksi. Willin menneisyydestä selviää Louisalle kamalia asioita, mutta hän päättää kaikesta huolimatta tehdä työnsä loppuun. Mitä Will suunnittelee tapahtuvan 6 kuukauden päästä, entä mitä Louisan ja Willin välille tapahtuu?


Minulta on monesti kysytty, mikä on lempikirjani. En ole ikinä pystynyt siihen vastaamaan, paitsi nyt. Kirja ei ollut edes lopussa, kun jo tiesin kirjan nousevan lempikirjakseni. Kirjan kaikki tapahtumat oli kuvailtu todella kauniisti ja aidosti. Lopusta ei meinannut saada edes selvää, kun kyyneleet valuivat vauhdilla poskille ja sumensivat koko näkökentän. Kun suljin kirjan sen luettuani, olin sanaton. Kirja oli juuri kaikkea sitä, mitä hyvältä - täydelliseltä - kirjalta odottaa. Kirjasta tehtiin elokuva, jonka olen myös katsonut monesti ja olen onnellinen etten katsonut ensin elokuvaa, koska se olisi luultavasti huonontanut lukukokemusta. Elokuva antoi saman reaktion kuin kirjakin, joten nenäliinoja tarvii molemmissa. En usko, että tulen ikinä lukemaan kirjaa, joka koskettaisi samalla tavalla kuin tämä. Minulle luvattiin aseista riisuva rakkaustarina ja sen minä todellakin sain.Louisa Clarken elämä englantilaisessa pikkukaupungissa on läpeensä tuttua ja turvallista. Kun hän aloittaa olosuhteiden pakosta työn onnettomuudessa halvaantuneen Willin henkilökohtaisena avustajana, hän joutuu kyseenalaistamaan koko entisen elämänsä. Willin elämä on onnettomuuden jälkeen ollut harmaata - tai pikemminkin mustaa. Ennen hän eli kuin viimeistä päivää, ja nyt hän istuu katkeroituneena pyörätuolissa. Loulla ja Willillä ei ensin tunnu olevan mitään yhteistä: Will haluaisi elää elämäänsä tyystin eri tavalla mutta ei voi, Lou voisi puolestaan tehdä mitä vain mutta ei uskalla levittää siipiään. Will on katkera, ylimielinen ja oikukas, mutta Lou ei suostu kohtelemaan häntä silkkihansikkain, vaan ottaa tehtäväkseen palauttaa värit ja ilon Willin maailmaan. Kun he vihdoin todella näkevät toisensa ja ymmärtävät mistä elämisessä oikein on kyse, on aika tehdä suuria valintoja.
kirjan takakansi

xoxo

4 kommenttia:

 1. Luin kans tän kirjan muutama viikko sitten, koska niin moni suositteli tätä. Mulla oli odotukset aika korkealla, ja kaikki odotukset kyllä täytty ehottomasti! :) Elokuvaa en oo vielä kattonu, mutta senki tuun todennäkösesti kattomaan sitte ku saan sen käsiini :D

  http://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse suosittelen elokuvaa todella lämpimästä ! :) Etenkin, kun oot jo kirjan lukenut, sillä itse olen oppinut sen, että ensin luetaan kirja ja vasta sitten katsotaan elokuva :D

   Poista
 2. Tosi hyvin kerrottu kirjasta! Tämän olen halunnut lukea jo jonkun aikaa, mutta en ole löytänyt sitä kirjastosta :( Jospa sen voi pistää huonojen etsintätaitojen piikkiin ja ensi kerralla se löytyisi!
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Suosittelen todella paljon, että käyt lainaamassa, tai ostamassa ! Ainakin yhdessä vaiheessa Suomalaisesta kirjakaupasta sai kyseisen kirjan vain hintaan 4.95e ! :)

   Poista